2010. február 19., péntek

Virágom, virágom...

Flowers and flowers..


















(képek: vt wonen)

A lakberendezésben, lakásunk otthonná varázslásában sokat segíthetnek a virágok. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk, pedig igazán nagy szerepük van abban, hogy színpompájukkal, változatos formáikkal és sokszor finom illatukkal is teljessé tegyék a végeredményt. Néha elég egy szál virág, egy maroknyi vadvirág, de akár hatalmas csokrokkal teli vázák is díszíthetik otthonunkat.
Apropó: vázák! Szinte bármit használhatunk erre a célra, ami nem ereszti át a vizet. Vásárolhatunk szebbnél szebb vázákat, de csészékben, kis kannákban, vödörben, konzerves dobozban, befőttes üvegben is elhelyezhetjük a virágokat. Persze nem árt, ha figyelembe vesszük otthonunk stílusát a váza és a virág kiválasztásakor.
Tavasztól őszig nagyon egyszerű pár csokor virágot beszerezni még annak is, aki nem rendelkezik saját kerttel. A piacon olcsón hozzájuthatunk vágott virághoz, de akár árokparton is gyűjthetünk pár szál nyíló virágot. Télen a virágboltok szinte végtelen kínálatából választhatunk. Nagyon divatosak és könnyen beszerezhetők az orchideák, télen én is inkább ezt a hónapokig virágzó egzotikus növényt részesítem előnyben. Időnként vágok le pár aranyeső vagy gyümölcsfa ágat, ami a meleg szobában egy hét alatt virágba borul.
Próbáljátok ki: egy kis csokor hóvirág a konyhaasztalon, sárgán ragyogó aranyesőág a nappaliban és talán egy kicsit könnyebben telnek ezek a szürke télvégi napok!

Legyen szép hétvégétek!


4 megjegyzés:

  1. Én legszívesebben minden nap vásárolnék virágot, legyen az vágottt vagy cserepes. Sajnos az ünnepekben a megbízott locsolónk, túl nagy lelkesedése kiírtotta a fél állományt...

    VálaszTörlés
  2. Nahát, ez nem volt túl szép tőle :( De biztosan csak jót akart...

    VálaszTörlés
  3. Mmmm, az orgona illata! Már alig várom:)

    VálaszTörlés
  4. Esetleg egy kis ibolya illat? Az sem lenne rossz...

    VálaszTörlés